tisdag 22 april 2008

Färdigborrat?!


Så, då var det färdigborrat.. tror jag. Allt gick bra, berget låg grundare än beräknat (16 m) och dom behövde sätta 21 m foderrör. (Borraren, Peter, sa sej aldrig stött på berg så grunt i Skövde). Men, idag ringde dom mej på jobbet och säger sej fått lite problem. På 125 m djup så är det en stor spricka i berget och hålet rasar ihop. Jag avbröt videokonferensen med Finland/Polen med ursäkten att jag måste hem och se så dom inte borrar upp hela tomten för mej. Dom påstod sej ha förståelse.
Efter mycket dividerande med borraren och installatör, beslutar vi att nöja osss med ett borrhål på 125 m. Han kunde ev. borra förbi partiet, men det skulle inte gå att få i slangen sen. Det innebär att vi har ca. 110 m borrhål i berg och vattnet stod upp till 3 m under marknivå. Det var mycket bra cirkulation på vattnet i hålet vilket är till fördel för "effekten" på hålet.
Så, istället för 170 m, som var medvetet överdimensionerat, har vi kanske 125 m effektivt borrdjup (medräknat alla ev. positiva effekter). Det kan räcka. Det får räcka.
Pumpen var även den medvetet "över"dimensionerad så...
Hur som helst, snabba är dom, 30 m i timmen genom berg. På två dar har dom, med visst strul, borrat färdigt hålet. Dessutom, knappt lämnat nåt spår efter sej.

1 kommentar:

Tudorienne sa...

Låter himla spännande det här.